Treg i përbashkët energjetik Shqipëri-Kosovë

Treg i përbashkët energjetik Shqipëri-Kosovë

Treg i përbashkët energjetik Shqipëri-KosovëMinistria e Energjetikës dhe Industrisë së Shqipërisë ka konfirmuar në mënyrë zyrtare se, do të bashkëpunojë me Ministrinë e Zhvillimit Ekonomik në Kosovë, për krijimin e një tregu të përbashkët energjetik midis dy vendeve.

Dy ministrat e dikastereve përkatëse, Damian Gjiknuri dhe Fadil Ismajli pohuan bindshëm se, këtë herë do të përkushtohen maksimalisht me qëllim që kjo nismë të zyrtarizohet dhe të intensifikohet puna për këtë nismë bilaterale, njoftojnë medie nga Tirana.

Ky bashkëpunim i rëndësishëm do të nisë për linjën Prizren-Kukës. Për këtë linjë punimet do të zgjasin 2 vjet dhe do të kurorëzohet me linjën e Interkonjeksionit. Ministrat nuk dhanë detaje të tjera për sa i takon afateve se kur do të nisë dhe përfundojë ky treg i përbashkët energjetik.