Mashtrim optik i pabesueshëm

Mashtrim optik i pabesueshëm

Disa gjësende qëndrojnë mbi tavolinë. Asgjë nuk mund të na shtyjë të mendojmë se secila nga ato gjësende, në fakt është vetëm një copë letre.

Video incizimin, të cilin në YouTube e ka publikuar përdoruesi Brusspup, është shembull se asgjë nuk është ashtu siç na duket.

Teknika e shfrytëzuar në punimin e “gjësendeve” quhet anamorfoza dhe ajo ekziston që nga koha e Renesancës.

Shikoni në videon e mëposhtme se çfarë iluzionesh optike mund të shkaktojë kjo teknikë.