LDK-ja pro Tribunalit për UÇK-në

LDK-ja pro Tribunalit për UÇK-në

LDK-ja pro Tribunalit për UÇK-nëLidhja Demokratike e Kosovës (LDK), është deklaruar sot pro themelimin të tribunalit për krimet e supozuar të UÇK-së.

Anëtari i kryesisë së këtij subjekti politik, njëherësh kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, ka thënë se LDK-ja përkrah që ky tribunal të jetë në Kosovë, duke i ftuar edhe partitë e tjera që reflektojnë në këtë drejtim.

“Ne e kemi thënë haptas se mbështesim tribunalin dhe kemi kërkuar që të jetë i vendosur në Kosovë. Besoj se edhe aktorët e tjerë politik do të jen të përgjegjshëm karshi detyrimeve që i kanë ndaj vendit dhe të mos i shikojnë interesat e tyre private, por të mundësojnë që Kosovës t’i jepet perspektiv evropiane”, ka thënë Muhaxheri, shkruan epoka e re. Madje, ai ka bërë me dije se vendimi për ketë çështje do të merret para mbajtjes se zgjedhjeve.

“Ne jemi gatshëm që çdo moment të hyjmë në zgjedhje, mirëpo duhet ditur se pa u kaluar disa ligje nuk mund të shkojmë në zgjedhje.

Besoj se në javët e ardhshme do të përcaktohet qartë se kur do të jetë dita e zgjedhjeve”, është shprehur Muhaxheri. I pyetur se për cilat ligje bëhet fjalë që të kalojnë, ai është përgjigjur: “Ligji për tribunalin, ligji për EULEX-in dhe ligji për zgjedhje”, ka deklaruar Muhaxheri.