Grumbullimi i ujit dhe celuliti

Grumbullimi i ujit dhe celuliti

Grumbullimi i ujit dhe celulitiZakonisht, celuliti krijohet në pjesën e poshtme të trupit gjatë kohës kur grumbullimi i dhjamit shoqërohet me depërtimin e ujit dhe me rregullimin e indeve dhjamore. Çfarë duhet bërë në këto raste?

Pastrojeni lëkurën me anë të masazheve, konsumoni shumë ujë dhe çajëra për të ndihmuar në drenazhimin e likuideve, shkoni në sauna ose në banjë turke, në mënyrë që uji të qarkullojë më mirë brenda indeve dhe shmangni gjithçka që ndihmon në formimin e celulitit, si: sheqernat, yndyrat dhe sigurisht… stresin! E rëndësishme është që të vihet në lëvizje sa më shumë qarkullimi i gjakut.

Në fakt nuk është dhe aq e thjeshtë për ta eliminuar plotësisht, por mund të zvogëlojmë problemin.

Sipas specialistes se kurave për trupin, Joey Atlas, për ta luftuar sa me mire celulitin, se pari do të duhet që ta njohim atë, të njohim se çfarë e shkakton atë, dhe më pas të përpunojmë mënyrat për ta luftuar.

Kjo zonë është e mbingarkuar me ujë dhe yndyrë dhe kështu deformon enët e gjakut e pengon qarkullimin normal të tij. Nëse nuk marrim masa, celuliti do të akumulohet në vazhdimësi.

Ndryshimi i celulitit me dhjamin është se celuliti, në dallim nga dhjamosja, ndodhet vetëm në disa pjesë të caktuara të trupit; kofshët, të ndenjurat, barku dhe gjoksi./Telegrafi/