Dënohet me 30 vjet burg, hodhi burrin nga shkëmbi

Dënohet me 30 vjet burg, hodhi burrin nga shkëmbi

Dënohet me 30 vjet burg, hodhi burrin nga shkëmbiMë pak se 9 muaj pasi ajo hodhi burrin e saj nga një shkëmb, pak ditë pas martesës së tyre, Gjykata Federale në Montana dënoi Jordani Linn Graham me 30 vjet burg.

Graham, 22 vjeçe u shpall fajtore për vrasje të shkallës së dytë, duke e pranuar se ka shtyrë burrin e saj nga një shkëmb në parkun Glacier.

‘Pas dhënies së disa deklaratave të rreme, Graham në fund ka pranuar se ka shtyrë burrin e saj , Cody nga prapa, me dy duar’, thanë prokurorët në një deklaratë të enjten.

Graham në fillim kërkoi pafajësinë e saj, duke argumentuar se prokurorët kanë negociuar me gjyqtarin drejt një dënimi më të ashpër, pavarësisht se i ishte hequr akuza ‘për vrasje të shkallës së parë’. Prokurorët e mohuan këtë pretendim të 22-vjeçares dhe argumentuan se Graham po përpiqej të vononte dënimin.

Gjyqtari Donald Molloy mohoi kërkesën e të pandehurës dhe pranoi fajësinë e saj, duke dhënë dënimin me 365 muaj burg.
Vendimi erdhi pas kërkesës së familjarëve të viktimës, të cilët kërkuan burgim të përjetshëm për 22-vjeçaren.

‘Ishte një veprim i pamenduar’, i kishte thënë Graham gjyqtarit në muajin dhjetor. ‘ Unë vetëm e shtyva atë, nuk e dija se ku ndodheshim’.