C'rregullimi i orarit te gjumit

C’rregullimi i orarit te gjumit

Nje persona mbi dhjete nuk fle gjume ne oren 1 te mengjesit, shpesh  e ben kete per tu argetuar , thekson Insee (Instituti i statistikave dhe i studimeve ekonomike).
“Ne oren 1 te mengjesi , nje person mbi dhjete nuk fle dhe kete shpesh e ben per tu argetuar  dhe ne oren 23 nje person mbi dy eshte ne gjume ” , sipas kesaj ankete qe na con ne vitin 2010.
Gjithashtu , ne ore 6:15 , nente persona mbi dhjete jane akoma ne gjume.  Piku i gjumit eshte ne 3:00 te mengjesit per moshen 11 vjec  qe jane dhe me gjumashet.
Njerezit flene me pak dhe kalojne me shume kohe perpara televizorit
Koha per te fjetur reduktohet me 18 minuta ne moshen 25 vjec.midis ores 22:00 dhe 8:00 per personat e moshes 15 vjec e siper. Ky reduktim shkon 50 minuta per adoleshentet.
Ajo qe i shtyn me shume ato per te fjetur sa me vone eshte televizori. Shikimi i televizorit eshte rritur me 36 minuta ne 2010 , kunder 21 minuta ne 1986.
Insee ve re qe adoleshentet kalojne gjysem ore cdo nate perpra kompjuterit.