Zvicra dhe Kina nënshkruan marrëveshje për tregti të lirë

Zvicra dhe Kina nënshkruan marrëveshje për tregti të lirë

Zvicra dhe Kina nënshkruan marrëveshje për tregti të lirëPërfaqësues të Kinës dhe të Zvicrës nënshkruan marrëveshje plër tregti të lirë, njofton Sinhua.

Pas negociatave që kanë zgjatur dy vjet, ministri i Tregtisë së Kinës, Gao Huçan dhe ministri zviceran i Ekonomisë, Johan Shnajder Aman e nënshkruan marrëveshjen mes dy vendeve.

Zvicra është shteti i parë evropian që ka lidhur marrëveshje të këtilllë me Kinën. Pas Zvicrës, Kina është partneri i tretë tregtar, pas BE-së dhe SHBA-së. Vitin e kaluar shkëmbimi tregtar mes dy vendeve ka qenë 18,12 miliardë franga zvicerane