Zbulohet steliti më i vogël

Zbulohet steliti më i vogël

Zbulohet steliti më i vogëlAgjencia hapësinore e Shteteve të Bashkura NASA, e ka publikuar zbulimin e satelitit më të vogël të sistemit diellor.

Ky satelit është publikuar të hënën në mbrëmje, ndërsa i takon planetit Neptun. Ky satelit, është është më i vogli për nga masat ndonjëherë e zbuluar përreth planetit më të largët të sistemit diellor, dhe besohet të jetë rreth 19 kilometra në diametër.

Astronomi Mark Shoëalter nga Instituti SETI i Kalifornisë tha se ai gjeti hënën duke hulumtuar për një pikë të bardh, që shfaqej në mënyrë të përsëritur në mbi 150 fotografi të marra nga teleskopi Hobble Space ndërmjet të viteve 2004 dhe 2009. Kjo hënë llogaritet se sillet për 23 orë brenda planetit që i takon. Ebde nuk është vendosur se si do të quhet ky satelit.
Jupiteri është planeti me më së shumti satelitl gjithse 67, ndërsa Toka e ka satelit hënen