Zbulohet “lëkura” e padëmtueshme

Zbulohet “lëkura” e padëmtueshme

Zbulohet “lëkura” e padëmtueshmeNjë ekip i studiuesve në Universitetin e Tokios nga Martin Kaltenbunerit dhe Takao Someya, kanë zhvilluar një material fleksibël, si lëkurë, e cila mund të ushtrojë presion duke qenë edhe praktikisht i pashkatërrueshëm.

Shkencëtarët kanë për të bërë një udhëtim të gjatë, para se ne të shohim këtë material super të hollë në mjekësi. Ndërkaq, sensorë për temperaturën mund të shtohen për të bërë proteza apo edhe robotë.

Kjo do të thotë që shkenca po ecën me hapin e kohës, ende jemi të prirur për të besuar verbërisht teknologjinë dhe për të vënë në provë jetën, shkruan Civitas. /telegrafi/