Zbulohet e vërteta e helmimit të dasmorëve, Kuzhineri i infektuar me salmonelë

Zbulohet e vërteta e helmimit të dasmorëve, Kuzhineri i infektuar me salmonelë

Zbulohet e vërteta e helmimit të dasmorëve, Kuzhineri i infektuar me salmonelëHelmimi i 160 dasmorëve në Fier ka ardhur si pasojë e virusit të salmonelës i mbartur nga kuzhinieri.

Pas kryerjes së analizave, Drejtoria e Higjenës dhe Shëndetit Publik në Fier zbuloi ngarkesa mikrobike kryesisht në gatimin e qofteve.

Aktualisht është mbyllur lokali, si dhe është gjobitur kuzhinieri. Të dielën e kaluar rreth 150 persona përfunduan në spital, pas një helmimi gjatë një gëzim familjar në fshatin Gorishovë.