Vdes ylli shqiptar i futbollit amerikan

Vdes ylli shqiptar i futbollit amerikan

Vdes ylli shqiptar i futbollit amerikanShqiptari më i njohur i futbollit amerikan Serxho Guraleci ka vdekur të hënen me 21 janar 2013,përderisa ishte duke ushtruar me bashklojtarët.

Ishin te kota përpjekjet e bashkëlojtarëve por edhe e mjekut që erdhi pas 7 minutave që ta rikthejnë atë në jetë. Guraleci vdiq në moshën 22 vjeqare

“Vdekja e tij ishte e papritur dhe humbja e tij është një humbje e madhe në futbollin amerikan në tërë regjionin, shton kapiteni Steve Goralski. Guraleci ishte duke përjetuar ëndrrën e tij amerikane të cilën shijonte me suksese të shumta ndersa buzëqeshja e tij do mbetet gjithmonë ne mendjen time”.

Sipas dëshirës së tij të cilën ai kishte shprehur para shokëve dhe familjarëve të tij para se sa të vdiste, ai dëshironte të varrosej në vendlindjen e tij.

Klubi i Futbollit amerikan “Sterling Heights Stevenson” ka hapur një xhirollogari për të mbledhur para që të dërgojnë atë në vendlindjen e tij në Shqipëri.