U kthyen nga Hungaria 110 azilkërkues të Kosovës

U kthyen nga Hungaria 110 azilkërkues të Kosovës

U kthyen nga Hungaria 110 azilkërkues të KosovësSiç ishte paralajmëruar, në Aeroportin Ndërkombëtar “Adem Jashari” ka arritur sot kontingjenti i parë prej 110  emigrantëve kosovarë nga Hungaria, të cilët janë pritur nga ministri i Punëve të Brendshme, Bajram Rexhepi, dhe ambasadori i Hungarisë në Prishtinë, Lorent Balla. Ata kanë ardhur me një aeroplan që e ka financuar Hungaria dhe Qeveria e Kosovës.

Siç raporton Kohavizion, shumica nga të kthyerit ishin të rinj, por ka pasur edhe familje me fëmijë që janë kishin mësyrë ilegalisht Evropës nga Beogradi drejt në Hungari më qëllim të një jete më të mirë.

Njëri nga të kthyerit ka thënë se gjatë qëndrimit janë keqtrajtuar por kjo është mohuar nga ministri Rexhepi dhe ambasadori hungarez. Ata edhe një herë kanë bërë thirrje që nuk ka emigrim ilegal dhe që nuk pranohet azili në vendet evropiane. Ministri Bajram Rexhepi tha se nuk ka ndonjë shifër të saktë se sa kosovarë që kanë dal ilegalisht në shtetet evropiane. Ndërsa ambasadori hungarez ka njoftuar se që nga janari i këtij viti kanë hyrë në shtetin e tij mbi 5 mijë kosovarë.