Toponimet greke në pasaporta, AP: Greqia ka dy vjet që na njofton

Toponimet greke në pasaporta, AP: Greqia ka dy vjet që na njofton

Toponimet greke në pasaporta, AP: Greqia ka dy vjet që na njoftonToponimet greke në pasaportat shqiptare nuk janë problem i ri, por i qershorit të dy viteve më parë, që kur qeveria greke i ka nisur një Notë Verbale shtetit shqiptar, për të cilën nuk ka marrë përgjigje.

Faktin e ka bërë publik, Avokati i Popullit Igli Totozani, që fajëson palën shqiptare për bllokimin e fëmijëve të emigrantëve shqiptarë në Greqi, pasi standartizimi i toponimeve greke nisi në konferencën e 5-të të UNGEGN-së (Kanada, 1987) dhe vendimi më i fundit daton më 2000 (New York) në seancën e 20-të të UNGEGN-së.