Tiranë, zv/Min. i Jashtëm grek, Dollis: Qarqet nacionaliste presion mbi minoritetin grek

Tiranë, zv/Min. i Jashtëm grek, Dollis: Qarqet nacionaliste presion mbi minoritetin grek

Ministri i Jashtëm grek, Dimitris Dollis përshëndeti fesimet e themelimit të PBDNJ sot në Tiranë. Në fjalën e tij ai vuri theksin tek Censusi, procesi i regjistrimit të popullsisë shqiptare që u zhvillua disa muaj më parë. Sipas tij, mosrealizimi regjistrimit të popullsisë mbi baza etnike nuk duhet të kishte ndodhur.

“Muaj më parë që kaluan u krye regjistrimi i popullsisë, por nuk arriti të kryejë atë që kërkonte minoriteti. Por, duhet deomos të rehabilitojmë këtë boshllëk dhe më duhet të theksoj se qytetarët e minoriteteve vazhdojnë të ndjejnë presionin e qarqeve të ndryshme nacionaliste”.

Më tej Dollis theksoi se Greqia do të vijojë të mbështesë integrimin e Shqipërisë. “Uroj që PBDNJ të luajë rol themelor në cdo sfidë të Shqipërisë”, tha Dollis.