TIA: Niveli i korrupsionit është përkeqësuar, të ndalohet në majat e qeverisjes

TIA: Niveli i korrupsionit është përkeqësuar, të ndalohet në majat e qeverisjes

TIA: Niveli i korrupsionit është përkeqësuar, të ndalohet në majat e qeverisjesOrganizata Transparency International me seli në Berlin, nëpërmjet raportit të publikuar sot në Tiranë, konstaton se niveli i korrupsionit në adminstratë dhe institucionet e shërbimit në vendin tonë është përkeqësuar. 

Referuar rezultateve të anketimeve të 114 mijë personave, Transparanecy Internacionale e rendit Shqipërinë në vendin e 83-të në botë në ‘Barometrin Global të Korrupsionit’.

Sipas sondazhit “partitë politike shihen si institucioni më i korruptuar në Shqipëri, pasi 58 % e të anketuarve mendojnë se veprimet e qeverisë në luftën ndaj korrupsionit kanë qenë jo efektive, ndërkohë vetëm 51% e shqiptarëve priren të denoncojnë një rast korruptiv”.

Transparency International Albania i bën apel qeverisë që të sigurojnë pavarësinë e intitucioneve kryesore në vend.