|

Testet e thjeshta mund të zbulojnë sindromën e Daunit

Testi i gjakut gjatë shtatzënisë mund të zëvendësojë një ditë testet e shumta për sindromën e Daunit, thonë shkencëtarët.

Grave me rrezik të lartë i ofrohen aktualisht testi aminocentesis, i cili bart rrezikun e abortit, njofton BBC. Ekspertët thonë se ky test është premtues, por është në fazat e hershme.

Testi është i bazuar në seritë  e “hetimeve” që i bashkëngjiten pikave specifike në një kromozom. Por, avantazhi i testimit të gjakut të nënës është se nuk është invaziv, është i shpejti dhe nuk paraqet rrezik për fetusin.

Etiketa:

Fatal error: Allowed memory size of 2147483648 bytes exhausted (tried to allocate 1000000000033 bytes) in /home/lajmeorg/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 395