Studentët nuk protestojnë të hënën

Studentët nuk protestojnë të hënën – kërkojnë shkarkimin e KD të UP-së

Studentët nuk protestojnë të hënënOrganizatorët e protestave studentore kanë deklaruar para pak çastesh se të hënën nuk do të ketë protestë para Rektoratit të Universitetit të Prishtinës, ashtu siç ishte paralajmëruar deri dje.

Durim Jasharaj ka thënë në një konferencë shtypi, e cila është mbajtur të dielën para selisë së Rektoratit, se studentët protestues do të vëzhgojnë zhvillimet e mëtutjeshme në UP, pas “dorëheqjes” së rektorit, Ibrahim Gashi që ndodhi mbrëmë.

Sipas tij, Gashi nuk ka dhënë dorëheqje, por është shkarkuar nga presioni dhe protestat e studentëve dhe shoqërisë civile.

Jasharaj ka thënë se studentët nuk do të heqin dorë nga kërkesat e tyre, dhe prioritare për ta është shkarkimi i Këshillit Drejtues.

“Ky Këshill duhet të shkojë sa më parë, sepse pikërisht ky organ është ai që e ka emëruar ish-rektorin mashtrues”, ka thënë Jasharaj, transmeton Koha.net.

Studentët, po ashtu kanë kërkuar edhe lirimin e menjëhershme të të gjitha të arrestuarve gjatë protestës së djeshme para Rektoratit të UP-së.