Studentat edhe sot protestë kundër rektorit

Studentat edhe sot protestë kundër rektorit

Studentat edhe sot protestë kundër rektoritDisa organizata studentore, të përkrahur nga shoqëria civile edhe sot vazhdojnë marshin protestues, ku po kërkojnë dorëheqjen e rektorit, Ibrahim Gashi.

Marshi i parë do të nis nga ora 12:00, nga Qendra e Studentëve, kurse marshi tjetër nga sheshi ‘Skenderbe’ për t’u takuar para rektoratit të UP-së.

Kërkesë e tyre është dorëheqja e menjëhershme e rektorit Ibrahim Gashi, fillimi i hetimeve rreth keqpërdorimeve në Universitet, përmirësimi i infrastrukturës në Qendrën e Studentëve dhe largimi i ndikimit të pushtetit në Universitet nëpërmjet heqjes së Këshillit Drejtues.

Ditë më parë, Këshilli Drejtues i UP-së, përmes një komunikatë për medie, pati njoftuar se ka nisur procedurat për adresimin e përgjegjësisë eventuale, për të gjitha nivelet dhe për të gjitha shkeljet e pretenduara.

Përfaqësues të Institucioneve nga Qeveria e Parlamenti kanë kërkuar që të punohet intensivisht në drejtim të zgjidhjes së të gjitha problemeve dhe shqetësimeve që janë shfaqur kohët e fundit në opinion, duke kërkuar nga të gjithë akterët që të japin kontributin e tyre në drejtim të përmirësimit të situatës.