Sot vendimi për Oliver Ivanovicin

Sot vendimi për Oliver Ivanovicin

Sot vendimi për Oliver IvanovicinSot një kolegj gjyqësor i EULEX-it në Gjykatën Themelore të Mitrovicë duhet të marr vendimin për lirimin ose vazhdimin e paraburgimit të Oliver Ivanoviqit, kryetarit të Iniciativës Qytetare .

“Liria Demokracioa Drejtësia”, pasi skadon afati njëmujor i paraburgimit.Javë më parë Qeveria e Serbisë ka garantuar për katër serbët e paraburgosur, duke garantuar se nëse atyre u mundësohet mbrojtja në liri ata nuk do t’i shmangen drejësisë.

Serbia ka garantuar për Oliver Ivanoviqin, Dragolub Delibashiqin, Zharko Veselinoviqin dhe Llazo Llaziqin.

Ivanoviq u arrestua më 27 janar, me dyshimin për krime lufte të kryera ndaj shqiptarëve gjatë viteve 1999-2000.