Sot KS diskuton për Kosovën

Sot KS diskuton për Kosovën

Sot në New York zhvillohet një seancë e jashtëzakonshme për Kosovën nga Këshili i Sigurimit të OKB-së.

Kosova përfaqësohet aty nga ministri i Jashtëm Skënder Hyseni, ndërsa nga Serbia do të jetë presidenti Boris Tadiç, i cili e ka kërkuar këtë seancë.

Temë kryesore do të jetë situata në pjesën veriore të Mitrovicës. Ndërkohë, udhëheqësit kosovarë e kanë dënuar njëzëri sulmin ndaj deputetit serb Petar Miletiç.

Presidenti i Serbisë, Boris Tadiq, ka kërkuar një sesion të jashtëzakonshëm të Këshillit të Sigurimit të OKB-së, për të diskutuar për tensionet në rajon.

“Serbia edhe njëherë po ballafaqohet me sfida të mëdha në Kosovë. Qytetarët tanë në Kosovë janë sulmuar”, tha Tadiq.

Ambasadori i Nigerisë në Kombet e Bashkuara, Joy Ogwu, që është kryesues i KS-së për këtë muaj, tha se Këshilli i Sigurimit do të njoftohet për incidentin, të martën më 6 korrik, dhe se në të do të jetë i pranishëm Boris Tadiq.

Nderkaq në kuadër të turneut të tij në Ballkan, Presidenti i Bashkimit Evropian (BE), Herman van Rompuy po sot pritet të vizitojë Kosovën.

Van Rompuy ka mbërritur mbrëmë në Beograd  ndërsa sot  pritet të vizitojë Kosovën. Ai do të zhvillojë bisedime me presidentin Fatmir Sejdiu si dhe me drejtuesit e EULEX-it.