Si ta njohim një goditje në tru?

Si ta njohim një goditje në tru?

Si ta njohim një goditje në tru?Një neurolog thotë se në qoftë se ai mund të marre një viktimë qe ka pesuar goditje brenda 3 orësh, ai mund t’i eleminoje efektet e një goditje … totalisht. 

Si ta njohim një goditje ne tru?

Ndonjëherë simptomat e një goditje janë të vështira për t’u identifikuar. Fatkeqësisht, mungesa e vetëdijes parashikon katastrofë. Viktimat e goditjes mund të vuajnë dëme të rënda në tru kur njerëzit pranë tyre dështojnë të njohin simptomat e një goditje.

Tani mjekët thonë se cdokush mund të njohë një goditje duke i pyetur tre pyetje të thjeshta:

Kerkojini personit te Buzëqeshë.

Kerkojini personit të thotë nje Fjali te thjeshtë (koherente)

(p.sh. supë pule)

Kërkojini atij të ngreje lart te dy krahët.

Nëse ai ose ajo ka probleme me njëren nga këto, telefononi numrin e urgjencës dhe përshkruani menjëherë simptomat.

Shenjë e re e një goditje — nxirrni jashtë Gjuhën

SHËNIM: Një tjetër “shenjë” e një goditje është kjo: Pyetni personin që te “nxjerrë” jashtë gjuhën e tij. Nëse gjuha është e “shtrembër”, në qoftë se ajo shkon në një anë ose tjetren, është gjithashtu një tregues i një goditje.

Një kardiolog thotë se nëse gjithkush që merr këtë, e dërgon në 10 njerëz, ju mund të shpetoni te paktën një jetë.