Shpejton ngjitjen e thyerjeve

Shpejton ngjitjen e thyerjeve

Shpejton ngjitjen e thyerjeveShpejton ngjitjen e thyerjeve: Gjella e përgatitur prej thjerrëze lloj groshe e quajtur në arabisht ades, qepe, vezëve të ziera dhe një lugë të madhe të pluhurit (pudrës) së kokrrës së zezë.

Në anën tjetër duhet bërë masazh vendet e afërta me ashtin e thyer që e pasojnë fashën (gjipsin) me vaj të kokrrës së zezë.

Pas heqjes së gjipsit nga vendi i lënduar, lyhet vendi me vaj të ngrohur të kokrrës së zezë dhe bëhet masazh.