Prokurorët e Vlorës janë futur me dhunë në zyrën e kryetarit të bashkisë Shpëtim Gjika për të sekuestruar dosjen e lejes së ndërtimit për të cilën ai akuzohet. Dera është gjetur e mbyllur nga grupi hetimor dhe u është dashur ta shqyejnë duke qënë se askush nuk e kishte çelësin.   Ndërkohë gjykata e qytetit bregdetar ka pranuar kërkesën e akuzës për të vendosur sekuestro preventive për pallatin 11 katësh të ndërtuar në qendër të Vlorës. Nga hetimi është faktuar se ky ndërtim është produkt i disa veprave penale për të cilat akuzohen Shpëtim Gjika, drejtoresh e urbanistikës së bashkisë Dorjana Sulaj dhe biznesmeni Artur Haxhi. Mbi dy zyrtarët e bashkisë Vlorë rëndon akuza e shpërdorimit të detyrës, flasifikim të doukumentave,ndërtim i paligjshëm dhe pengimi i të vërtetës.

Sekuestro zyrës së Gjikës, Prokuroria merr dokumentacionin

Prokurorët e Vlorës janë futur me dhunë në zyrën e kryetarit të bashkisë Shpëtim Gjika për të sekuestruar dosjen e lejes së ndërtimit për të cilën ai akuzohet. Dera është gjetur e mbyllur nga grupi hetimor dhe u është dashur ta shqyejnë duke qënë se askush nuk e kishte çelësin.   Ndërkohë gjykata e qytetit bregdetar ka pranuar kërkesën e akuzës për të vendosur sekuestro preventive për pallatin 11 katësh të ndërtuar në qendër të Vlorës. Nga hetimi është faktuar se ky ndërtim është produkt i disa veprave penale për të cilat akuzohen Shpëtim Gjika, drejtoresh e urbanistikës së bashkisë Dorjana Sulaj dhe biznesmeni Artur Haxhi. Mbi dy zyrtarët e bashkisë Vlorë rëndon akuza e shpërdorimit të detyrës, flasifikim të doukumentave,ndërtim i paligjshëm dhe pengimi i të vërtetës. Prokurorët e Vlorës janë futur me dhunë në zyrën e kryetarit të bashkisë Shpëtim Gjika për të sekuestruar dosjen e lejes së ndërtimit për të cilën ai akuzohet. Dera është gjetur e mbyllur nga grupi hetimor dhe u është dashur ta shqyejnë duke qënë se askush nuk e kishte çelësin.

Ndërkohë gjykata e qytetit bregdetar ka pranuar kërkesën e akuzës për të vendosur sekuestro preventive për pallatin 11 katësh të ndërtuar në qendër të Vlorës.

Nga hetimi është faktuar se ky ndërtim është produkt i disa veprave penale për të cilat akuzohen Shpëtim Gjika, drejtoresh e urbanistikës së bashkisë Dorjana Sulaj dhe biznesmeni Artur Haxhi. Mbi dy zyrtarët e bashkisë Vlorë rëndon akuza e shpërdorimit të detyrës, flasifikim të doukumentave,ndërtim i paligjshëm dhe pengimi i të vërtetës.