Seksi me shok apo shoqe mund të jetë i rezikshëm!

Seksi me shok apo shoqe mund të jetë i rezikshëm!

Seksi me shok apo shoqe mund të jetë i rezikshëm!Të kryesh marrëdhënie seksuale me një mik apo mikeshë mund të rezultojë e rrezikshme.Është ky nje rezultat i nxjerrë nga një studim i disa studentëve të Michigan State University nga dy shkencëtarë amerikanë.

Faktikisht quhet, FWB, qe e përshtatur në shqip si shprehje do të thotë miq që frekuentohen si të tillë, por që nuk kanë problem të shkojnë dhe në shtrat me njëri-tjetrin, pra miq që bëjnë edhe seks.

Problemi në këtë marrëdhënie qëndron në faktin se mund të ndodh që njëri prej personave të bjerë në dashuri me tjetrin, diçka që ndodh shpesh dhe në këtë pikë gjërat komplikohen, ku i dashuruari në këtë raport mund të vuajë. E megjithate ka raste ku diçka e tillë perfundon në mënyrën më të mirë dhe lidhja bëhet serioze duke shkuar drejt një normaliteti. Për t’u theksuar është fakti se si do që të shkoj një raport i tillë miqësia mes këtyre dy personave është prishur dhe nuk mund të jetë si më parë.

Faktikisht rezultatet e një kërkimi pohojnë pikërisht këtë gjë.

Për 10 % të studentëve një marrëdhënie e nisur për lojë është transformuar në një fejesë te vërtetë; për 33% të studentëve vazhdon sërish të jetë një “miqësi”; ndërsa për 25% të tyre diçka e tillë çoi në prishjen definitive të miqësisë së tyre.