Rrezatime në Fukushima

Rrezatime në Fukushima

Rrezatime në FukushimaNdërtesa e gjymtuar e centralit bërthamor në Fukushima ka nis të nxjerr avull, siç duket nga reaktori bërthamor, lajmëroi të enjten kompania e energjisë elektrike e Tokios, TEPCO.

Deri më tani del se niveli i rrezatimit është i qëndrueshëm, ndërsa punëtorët e TEPCO-së kanë vazhduar të hedhin ujë mbi reaktorin e tretë, për ta ftohur atë.

Reaktori i tretë është dëmtuar pas tërmetit dhe cunamit të vitit 2011.

Afër 20,000 njerëz kanë vdekur atëbotë, duke ndezur alarmin më të madh ndonjëherë bërthamor.

Mijëra njerëz ende mbesin të zhvendosur nga shtëpitë e tyre, që gjendeshin pranë centralit, për arsye se niveli i rrezatimit ende mbetet i lartë.

Shumica e reaktorëve bërthamor në Japoni mbesin të shuar, për shkak të sigurisë prej se ka ndodhur katastrofa në Fukushima.