Rama e Meta marrin mbështetje për statusin

Rama e Meta marrin mbështetje për statusin

Kryetari i Partisë Socialiste, Edi Rama, dhe kreu i Lëvizjes Socialiste për Integrim, Ilir Meta, kanë marrë pjesë në takimin e liderëve të Ballkanit, ku kanë marrë mbështetje për statusin e vendit kandidat për BE.PS njoftoi se Rama ka marrë mbështetjen e socialistëve evropianë për integrimin e Shqipërisë në BE.

“Shqiptarët e meritojnë statusin e vendit kandidat. Duhet vigjilencë për zgjedhjet e lira”, është shprehur Rama, transmeton gazeta Panorama.

Ilir Meta ka pohuar se Shqipëria ka bërë progres vitin e fundit, ndaj dhe meriton marrjen e statusit kandidat nga Bashkimi Evropian. Meta ka theksuar nevojën e vazhdimi të zgjerimit të BE-së, pasi sipas tij forcohet stabiliteti.

Në takimin e liderëve të Ballkanit ka qenë i pranishëm edhe Komisonari për Zgjerim në BE, Stefan Füle.