Qantas shkurton 5 mijë vende të punës

Qantas shkurton 5 mijë vende të punës

Qantas shkurton 5 mijë vende të punësPas hjumbjeve të mëdha financiare, të raportuara nga avio kompania austriake Qantas, udhëheqësit e saj kanë paralajmëruar se do të ‘shkurtojnë’ 5 mijë vende të punës gjatë tri viteve të ardhshme.

“Reduktimi i vendeve të punës do të bëhet për shkak të domosdoshmërisë së uljes së shpenzimeve nga 1.8 miliardë sterlina britanike në 1 miliard”, kanë njoftuar zyrtarët e kompanisë.

Sipas të njejtëve , krahas vendeve të punës kompania do të zvogëlojë edhe numrin e fluturimeve duke nxjerr nga tregu mbi 50 aeroplanë, dhe atë si nga fluturimet ndërkombëtare poashtu edhe nga linjat vendore të fluturimit.

Drejtuesi ekzekutiv i Qantasit, Alan Joyce, ka paralajmëruar se do të bisedojë për shkrutimet e vendeve të punës ne sindikatat e kompanisë të premtën.