putin

Putin shkel opozitën ruse

Parlamenti i Rusisë i ka ndaluar një deputeti opozitar të flasë para ligjvënësve për një muaj, pasi ai u është referuar deputetëve të partisë në pushtet si “hajdutë”.

Ky term është shpikur nga figura e shquar e opozitës dhe aktivisti kundër korrupsionit, Alekesj Navalni, për të përshkruar partinë e presidentit Vlladimir Putin “Rusia e Bashkuar”.

Vendimi për të ndaluar fjalën e Ilja Ponomarjovit vjen dy javë pasi një pjesëtar tjetër i opozitës, Gennady Gudkov, është përjashtuar nga Duma, për gjoja shkelje të rregullave të parlamentit.