Princesha e Spanjës po intervistohet për një skandal korrupsioni

Princesha e Spanjës po intervistohet për një skandal korrupsioni

Princesha e Spanjës po intervistohet për një skandal korrupsioniPrincesha e Spanjës Cristina ka të shtunën ka ma mbërritur në një gjykatë në Madrid ku po merrte në pyetje në lidhje me një skandal korrupsioni ku është përfshirë ajo dhe burri i saj, Inaki Urdangarin. I fundit po hetohet për mashtrim fiskal dhe pastrim parash.

Kjo është hera e parë në histori që një anëtar i familjes mbretërore të Spanjës është paraqitur në gjykatë si subjekt i një hetimi penal.

Burri i saj Inaki Urdangarin është akuzuar se ka mashtruar qeveritë rajonale e miliona eurove të parasë publike, akuza të cilat i mohon edhe Princesha edhe burri i saj.

Ky skandal korrupsioni në familjen mbretërore të Spanjës ka nisur tri vite më parë, dhe është shkau pse ka rënë ndjeshëm reputacioni i familjes mbretërore dhe vetë popullariteti i Mbretit Huan Karlos.