pePresidenca e BE-së, Irlanda përkrah anëtarësimin e vendeve nga Ballkani Perëndimor

Presidenca e BE-së, Irlanda përkrah anëtarësimin e vendeve nga Ballkani Perëndimor

pePresidenca e BE-së, Irlanda përkrah anëtarësimin e vendeve nga Ballkani PerëndimorMe 1 janar Irlanda ka marrë zyrtarisht presidencën e BE-së, duke premtuar përkrahje për anëtarësimin e vendeve të Ballkanit Perëndimor dhe zgjerimin e Unionit me Maqedoninë, Serbinë dhe Shqipërinë.

“Irlanda do ta përkrahë fuqishëm anëtarësimin e vendeve nga Ballkani Perëndimor në BE. Ne do të angazhohemi edhe për qytetarët e ardhshëm të Unionit. Do të këmbëngulim që të përshpejtojmë negociatat me Islandën, por edhe do t’i nxitim negociatat me Turqinë”,deklaroi ministrja irlandeze për Çështjet Evropiane, Lussinda Creyton.

Motoja e këtij kryesimi gjashtëmujor të BE-së nga Irlanda është “Stabilitet, Punësim, Rritje”.