Politizimi i postit të guvernatorit rrezikon integritetin e BQK-së

Politizimi i postit të guvernatorit rrezikon integritetin e BQK-së

Politizimi i postit të guvernatorit rrezikon integritetin e BQK-sëKandidimin e Bedri Hamzës, deri dje ministër i Financave, për postin e guvernatorit të Bankës Qendrore, opozita dhe analistët ndërkombëtarë e shohin si përpjekje për politizim dhe përzierje në vendimmarrjen e autoritetit kryesor bankar të vendit.

Zgjedhja i ish-ministrit të Financave në këtë post konsiderohet edhe si rast precedent.