PDK e LDK nisin fushatën parazgjedhore

PDK e LDK nisin fushatën parazgjedhore

PDK e LDK nisin fushatën parazgjedhoreLideri i PDK-së Hashim Thaçi dhe ai i LDK-së Isa Mustafa, formalisht kanë kërkuar që me reformë zgjedhore fushata të reduktohet në vetëm 15 ditë, por joformalisht ata tashmë e kanë nisur fushatën e parakohshme për zgjedhjet e parakohshme që mbahen sivjet.

Udhëheqësit e dy partive më të mëdha nuk po mund ta presin fushatën zgjedhore për të kërkuar vota.

Ata kanë nisur qysh tani të lobojnë në forma të ndryshme për të siguruar vota.
Lideri i PDK-së Hashim Thaçi dhe ai i LDK-së Isa Mustafa, formalisht kanë kërkuar që me reformë zgjedhore fushata të reduktohet në vetëm 15 ditë, por joformalisht ata tashmë e kanë nisur fushatën e parakohshme për zgjedhjet e parakohshme që mbahen sivjet.

I pari, Thaçi, fushatën e ka filluar me vendime të rëndësishme në Qeveri që prekin në kuletat e rreth 80 mijë punonjësve institucionalë, të cilëve nga prilli do t’ua rrisë pagat për 20%. Krahas këtij vendimi, ai ka proceduar në Kuvend dhe po kërkon miratim të shpejtë të Ligjit për veteranët e UÇK-së. Edhe ky vendim pritet të ketë ndikim te mijëra veteranë të UÇK-së. Vendime të tjera me ndikim buxhetor pritet të ketë edhe në javët në vazhdim.

Por, pavarësisht vendimeve me rëndësi, Thaçi po i përdor të gjitha format e mundshme për të qenë sa më pranë qytetarëve. Ai së fundmi ka lansuar edhe formën e re të komunikimit përmes facebookut ku po përpiqet të bëjë edhe ‘chat’ me votuesit e tij potencialë.