Papa ia kthen Kubës krokodilin

Papa ia kthen Kubës krokodilin

Papa Benedict XVI në prag të vizitës së tij në Kubë u ka dërguar qytetarëve të këtij vendi një dhuratë të pazakontë – një krokodil të vogël, i cili është kontrabanduar nga Kuba në Itali.

Krokodilin e gjatë 60 centimetra në Itali e kishte kontrabanduar një biznesmen 64-vjeçar, ndërsa kafsha, e cila i takon njërit nga llojet e rrezikuara, është gjetur në kuzhinën e tij.

Papa e ka bekuar krokodilin dhe e ka dërguar në Kubë si shenjë miqësie.

Në fund të këtij muaji, Papa Benedicti XVI do të qëndrojë në ishull në një vizitë treditore.

Krokodili ka marrë emrin Benedictus, ndërsa kthimi i tij në Kubë konsiderohet shumë i rëndësishëm për marrëdhëniet mes Vatikanit dhe kreut të qeverisë komuniste, Raul Castro.