Papa Gjon Pali II do të shpallet shenjtor

Papa Gjon Pali II do të shpallet shenjtor

Papa Gjon Pali II do të shpallet shenjtorNga Papa Françesku është dhënë miratimi për mrekullinë e dytë të Papës popullor në Poloni që udhëhoqi nga viti 1978-2005 kishën katolike.

Ndaj pritet që shumë shpejt Papa Gjon Pali II të shpallet shenjtë, i cili do të shoqërohet edhe nga Papa Gjoni i 23 që ka shërbyer nga 1958-1963. Ndërkohë nga Vatikani është thirrur Koncili i dytë, që njihet si një ndër figurat kryesore të modernizmit të kishës.

Ende nuk janë bërë të ditura data e shpalljes së shenjtorëve të rinj nga Vatikani. Dy mrekullitë e Papa Gjon Palit i referohen rastit të murgeshës franceze Marie Simon-Pierre Normand e cila vuante nga sëmundja e Parkinsonit, si dhe kurimi i pashpjegueshëm i një gruaje nga Kosta Rika e cila i është lutur atij për ndihmë në ditën e lumnimit të tij.