Papa Françesk: Lutje e përbashkët izraelito-palestineze

Papa Françesk: Lutje e përbashkët izraelito-palestineze

Papa Françesk: Lutje e përbashkët izraelito-palestinezeVatikani ka njoftuar se një lutje e përbashkët, ku do të marrin pjesë Papa Françesk dhe presidenti izraelit dhe ai palestinez, do të mbahet më 8 qershor. 

Sipas njoftimit, të dy palët janë pajtuar për këtë datë, ndërsa lutja do të organizohet pasdite.

Papa Françesk më herët, gjatë turneut të tij në Lindjen e Mesme, u pat bërë thirrje të dy palëve që së bashku të “luten intensivisht” gjatë një dite./rel/