Siri, refugjatët fëmijë arrijnë "një milion"

Një milion fëmijë lënë Sirinë

Siri, refugjatët fëmijë arrijnë "një milion" Agjencitë e OKB-së thonë se numri i fëmijëve të cilët janë të detyruar të largohen nga Siria ka arritur në një milionë.Agjencia e OKB-së për Refugjatë dhe Unicef theksojnë se brenda vitit janë zhvendosur dy milion fëmijë.

OKB-ja thotë se fëmijët përbëjnë gjysmën e të gjithë refugjatëve që lënë Sirinë. Rreth tre të katërtat e këtyre fëmijëve janë nën 11 vjeç.

“Rinia e Sirisë kanë humbur shtëpitë e tyre, familjarët e tyre dhe të ardhmen e tyre,” tha komisioneri i lartë i OKB për refugjatët Antonio Guterres.

“Edhe pas ata kanë kaluar kufirin për sigurinë, ata janë të traumatizuar, depresion dhe në nevojë për një arsye për shpresë,” tha ai.

Më shumë se 100,000 njerëz janë vrarë në konfliktin, sipas Sekretarit të Përgjithshëm të OKB-së Ban Ki-moon.

Ai ka bërë thirrje gjithashtu për një hetim “pa vonesë” në sulmin e fundit të dyshuar të armëve kimike pranë Damaskut.

Aktivistët thonë se qindra të tjerë u vranë në sulmin e së mërkurës, dhe Z. Ban është dërguar shefin e çarmatimit Angela Kane në Damask për shtyp për një hetim, tha zëdhënësi i tij, Eduardo del Buey të enjten.