vNimic do të shpalos emrin “Republika e Maqedonisë Veriore”

Nimic do të shpalos emrin “Republika e Maqedonisë Veriore”

vNimic do të shpalos emrin “Republika e Maqedonisë Veriore”Ndërmjetësi i OKB-së për emrin, Metju Nimic pritet që të shpalos propozimin e emrit “Republika e Maqedonisë Veriore”, transmeton portali grek “Kapital”.

Sipas medias greke, Nimic pas vizitave të pashkëve ortodoks do të mbërrijë në Shkup dhe Athinë dhe se palëve negociuese të të dyja vendeve do t`ia propozojë emrin “Republika e Maqedonisë Veriore” si një zgjidhje e njohur dhe e propozuar më parë për kompromis.

Siç bëhet e ditur, kjo ide e vjetër duhet të shpaloset sërish në procesin e negociatave për zhbllokimin e procesit për emrin. (INA)