Në Kosovë gripi i derrave trajtohet me ilaçe pa afat

Në Kosovë gripi i derrave trajtohet me ilaçe pa afat

Në Kosovë gripi i derrave trajtohet me ilaçe pa afatTabletat “Tamiflu” që përdoren në Kosovë për shërimin e virusit H1N1, i njohur si gripi i derrit, kanë pasur afat përdorimi deri në tetor të 2013-s, shkruan sot Koha Ditore.

Megjithatë përfaqësuesit e Klinikës Infektive dhe të Ministrisë së Shëndetësisë thonë se Agjencia Evropiane e Barnave (EMA) dhe Agjencia Amerikane e Barnave (FDA) kanë konstatuar se produkti “Tamiflu” mund të përdoret lirisht edhe dy vjet pas skadimit.

Shemsedin Dreshaj, ushtrues detyre i drejtorit të Klinikës Infektive, lidhur me këtë çështje ka thënë se qyshkur janë paraqitur në janar rastet e para në rajon të virusit H1N1, i njohur si gripi i derrit, ka bërë kërkesë tek menaxhmenti i QKUK-së për furnizim me “Tamiflu”.